2010-06-28

Folkpartiet nyttjar sin andliga frihet

Det finns många grupper på Facebook - och det är knappast någon idé att uppröras över valet av ämnen mera än klottret på offentliga toaletter. Men ändå har en läsare gjort oss uppmärksamma på en grupp kallad RÖTT KORT VATIKANEN. Den har sjuttontusen medlemmar. Upphovet till gruppen är tydligen fallet i Brasilien, där en nioårig flicka formligen kidnappats för att genomgå abort, vilket föranledde ärkebiskopen att meddela kyrkans knappast okända syn på abort. (Fallet har utförligt beskrivits i Katolsk Observatör.) Läser man presentationen så uppmanas man gå med för att

visa att fundamentalism är fundamentalism oavsett vilken religion det handlar om. Mejla en protest till Katolska kyrkan i Sverige: info@katolskakyrkan.se.

På loggen är det svårt att hitta något vettigt. Här finns i stort sett bara en tonläge, hat mot katolska kyrkan och allt vad den står för. Den beskrivs som ett "världsomspännande pedofilnätverk" med ärkeskurken påven, "den mest ondskefulla människan i världen just nu", i spetsen:

Hur mycket skit ska gubbjäveln ställa till med innan han kolar vippen?! Jag satt och funderade igår kväll... Det enda som han inte har på sitt brottsregister är att uppmana till mord. Annars så är han:

Beskyddare av pedofiler
Nazisympatisör
Försvarare av våldtäktsmän och incest

Apropos mord så är detta inget främmande för deltagarna i gruppen:

Åsa Karlsson: jag vill mörda påven!

Skojfriskt värre; detta renderade genast tvenne tummen upp. (Tur det inte gällde en svensk partiledare, då hade Åsa fått SÄPO-besök.)En Calle Asker menar att

Äckliga gamla religiösa världsuppfattningar hör inte hemma bland världsmedborgare och medmänniskor. Vi behöver inte era jävla överhuvuden som inte har en blekaste aning om vad som är rätt och fel.

En annan tycker att man absolut

skall bränna ner vatikanen

Hata, mörda, bränna...Nu till anledningen att vi tar upp skräpet här: Bakom Facebookgruppen står nämligen fyra framstående representanter för Folkpartiet; (från vänster på bilden, foto:
Ola Hassbring QX) Fredrik Svensson, internationell sekreterare, Birgitta Ohlsson, riksdagsledamot och EU-minister, Jenny Sonesson, ordförande för Liberala kvinnor i Stockholm och (ej på bild) Jane Lagerqvist, tidigare förbundssekreterare för Liberala kvinnor. De har startat den, och de modererar innehållet. Det finns en knapp "Dölj", som väl knappast har använts här, inte ens för att dölja drömmen att mörda påven.

Man behöver inte stå för allt som sägs i kommentarsfält, det vet vi väl. Men här tycks det inte finnas något som ens antyder till att man vill begränsa mängden grova osanningar, personangrepp, hot och hets mot en religion. Är detta således tankar som våra liberaler tycker är förenligt med "Andlig frihet" enligt partiprogrammet:

Andlig frihet innebär rätten att hysa och uttrycka politiska, religiösa och andra övertygelser.

Att vilja hata, mörda, bränna...det går an. Men uppenbarligen gäller den andliga friheten inte den världsvida romersk-katolska kristenheten och vad den representerar.


10 kommentarer:

Bengt Malmgren sa...

Man suckar. Snart kan ingenting längre förvåna en.

Anonym sa...

Så öppna och toleranta "liberaler", värnande av "de svaga" (barnen) att det övergår i en egen intolerans och slutenhet... "pöbel-liberalism" skulle jag vilja kalla det.

Anders sa...

Skrämmande (men ej förvånande)vilket hat och vilka fördomar som befolkar många liberala hjärtan.

Anonym sa...

Det är välkänt i historien att liberaler ofta är förklädda tyranner. Ingen frihet åt frihetens fiender, skanderades redan under franska revolutionen.

Staffan D sa...

Statsrådet Ohlsson i Tokarp (som man skulle sagt förr) hade ett inlägg i Expressen 20 maj. Efter alla hot mot konstnär Vilks, och de danska profettecknarna, ville hon visa att hon i alla fall var orädd och modig och kämpade för friheten, kosta vad det kosta ville. Så hon tog ett djärvt steg:
- "Nästa vecka hängs den mest kända tavlan från Ecce Homo-utställningen 'Nattvarden' upp på mitt tjänsterum på Rosenbad. På bilden avbildas Jesus med pumps och pudervippa, omgiven av transvestiter"
- Och sedan sträckte fr Ohlsson på sig, knyckte på nacken, och låtsades som om det skulle kunna finnas otäcka kristna i närheten som tänkte hota henne till livet.

Det här är ett gudsbevis, om man tänker efter. Sverige är nästan totalt avkristnat numera. Men djupt inom sig känner fr Ohlsson från Tokarp ändå att det där med Gud och Jesus inte är ofarligt ens idag. Det är ett hot mot henne, och människorna omkring henne. Till vardags kan hon nog hålla de här funderingarna borta, men framåt nattkröken, när hon ligger vaken och försöker tänka, då kommer tankarna. Tänk om ändå…
- Och visst har hon rätt. Då, i alla fall. Det är inte så lyckat att stå på fel sida i den sista, avgörande konflikten…

jajamens BLOGG sa...

Birgitta Ohlsson är en fanatisk liberal, feminist, homo- och abortförespråkare. Den sortens människor avskyr allt vad kristendom och kristen moral står för. Att hon och kretsen kring henne ställer sig bakom kraftuttryck som ”hata, mörda, bränna” är väl inget att förvåna sig över.

Är man en fanatisk liberal, feminist, homo- och abortförespråkare i dagens Sverige, och dessutom en ung kvinna, har man goda möjligheter till en lyckad politisk karriär. Man kan också räkna med starkt stöd från press och media. Detta smittar även andra delar av samhället, som skola och universitet där våra ungdomar fostras och får basen för sina åsikter, även om de själva inte vill gå med på detta.

Svenska kyrkan har anpassat sig till rådande läge och gått med på samtliga reformkrav från vänsterliberala politiker, press och media, varmed den slipper kritik och hatattacker. Men samtidigt har Svenska kyrkan svikit Gud, Bibeln och Jesus Kristus.

Den vänsterliberala fallangen i världen och inte minst i svensk politik, utnyttjar olyckliga händelser i den katolska världen för att pressa Katolska kyrkan till samma reformer, dvs kvinnliga präster, samtycke till homosexualitet, homovigslar, samtycke till abort plus allt av det som är på väg – sås som legaliseringen av incest (finns seriösa röster för det), användningen av människofoster i stamcellsforskning, kanske t o m samtycke till försök med människokloning.

Eller är det någon som tror att liberalismen har förmåga att sätta band på sig själv och stanna vid dagens normer och etiska regler? Det tror inte jag. Frågan är istället hur långt liberalismen kommer i demoraliseringen av samhället innan vi ser en motreaktion.

Anonym sa...

Dessa själar är ju rätt oskyldiga ändå. De vet INGENTING om kristendom och framförallt inte normal kristendom (katolsk). De läser vad Expressen och Aftonbladet rapporterar om kyrkan och sväljer där helt vad skribenten tolkat och vill framföra. De har ingen egen vilja eller förnuft. Det är likt slavar som gör vad någon annan säger åt dom att säga, tycka och vilja.

Jag tar allt som svenne banan säger med en STOR nypa salt. De är inte intelligenta nog att yttra sig om religion. /Ignatius

Anonym sa...

Herre förlåt dem, ty de vet inte vad de gör!

/pro sspx

Anonym sa...

Jag undrar om de inte mycket väl vet vad de gör! Men att komma med en psykologisk förklaring är mer än jag mäktar. Det måste vara något demoniskt kulturellt självhat av något slag.

De menar att liberalismen förordar värdeneutralitet men begriper inte att det omöjligt, och att de blir totalitära i stället för liberala.

Hycklande politiker som inbillar sig vara goda, men det är på andras bekostnad. Moral är att vara hård mot sig själv. Skenhelighet innebär att urskulda sig själv och gå hårt åt andra.

Therese sa...

Tänk, vilket sammanträffande; just i kväll kunde Birgitta Ohlsson ses och höras på TV-progr. Agenda, där hon ondgjorde sig bittert över "hatkulturen" i Sverige idag. Detta mot bakgrund av att det skulle förekomma ett ökat hot mot sv politiker. Hon har ju själv deltagit i och uppmuntrat samma hatkultur, med sina egna hatattacker på 1,2 miljarder katoliker i världen. Som man bäddar får man ligga!
Väntar bara på att någon framöver försöker kartlägga de grundliggande orsakerna till att så många sv i en viss generation är så obeskrivligt hatfyllda.Kan det vara så att Sverige befinner sig så långt ifrån ett kvinnornas paradis, som man kan tänka sig. Det är lätt att bli hemmablind!

Theresa