2009-03-22

Intetsägande statistik

DN rapporterar med ett meddelande från TT/AFP att "Franska katoliker sänker påven"; fyra av tio fransmän vill att påven ska bytas ut och att 80 % vill att kyrkan ska ändra sin uppfattning om "preventivmedel och aborter."

Går man till källan så visar det sig att man för tidningen L´Express´ räkning ringt 612 franska katoliker från 18 års ålder. Det framgår dock inte hur många av dessa som överhuvudtaget praktiserar sin tro eller har något engagemang för kyrkan.

Redan 2007 meddelades att Frankrike inte längre är ett katolskt land, då mindre än hälften av befolkningen själva inte anser sig vara katoliker. Detta alltså även om de är döpta i den katolska kyrkan.

Skulle man fråga mässbesökare skulle svaren alltså med största säkerhet bli helt andra.

5 kommentarer:

Anders sa...

TT är ju en tung del av det liberala media-etablissemanget.

Någon som ser en koppling till alla negativa artiklar om Påven och Kyrkan?

Men, Gud använder detta på sitt övernaturliga sätt.

Jag träffade en präst från Opus Dei i går, och han berättade att Verket bara hade tjänat på de negativa skriverierna om Opus Dei ocg Kyrkan i samband med boken/filmen da Vinci-koden.

Det är nämligen så att de människor som är kallade de tar reda på saker och ting själva, och blir intresserade och misstänksamma när maktens domäner (t ex de liberala medierna) hela tiden spyr galla över Kyrkan, livligt påhejade av Gert Gelotte och hans "vision".. de så kallade progressiva eller liberala namnkatolikerna, som har sin egen tro, som de tycker är bättre än Kyrkans tro.

Anonym sa...

Det sanningslösa kan inget annat än angripa påven som är Sanningens (Kristi) medarbetare. Visst använder Gud detta på ett övernaturligt sätt. Saliga är ni när man sanningslöst angriper er och får lida för när ni gör gott. Påven hjälper oss genom att leda oss till den Gud som talar i den heliga Skrift. Samtidigt avslöjar han denna världens gud och all det bländverk som avguderiet åstadkommer

Monica Sc sa...

Allt hat som vår påve för möta... Vi måste be mycke för honom och vår Kyrka. Alla som vill ont och ändra allt. Be.

Teija sa...

Det finns tre sorters lögner: lögn, förbannad lögn och statistik. Det som media rapporterar om Kyrkan tar jag med en stor nypa salt och fortsätter att förtrösta på den Helige Andes bistånd till vår helige Fader.

Anonym sa...

Mkt intressant och hoppingivande det Anders skriver.
Tack för att KO och Teija påminner oss om lögnerna med statistiken.

Låt oss även bedja för kyrkans äldsta dotter!

/ Laurentius