2017-11-08

Cannabis åt alla - och en ny värld

Det meddelas under morgonen  i media att riksdagsledamoten Anders Schröder (mp) vill ha en öppen politisk diskussion för att legalisera cannabis i vårt land,. Det gäller både bruk och försäljning. Yrvaket tar journalisterna på SR  tag i saken, frågorna är naiva och man undrar om de gjorde en googlesökning ens innan. Ty saken är inte ny. Under decennier har stora organisationer drivit frågan genom diverse lobbyföretag, i USA, i Europa och i många andra länder. Argumenten varierar, från att det handlar om ett sätt att minska gängkriminaliteten över att missbruket skulle minska till att det är ett oslagbart naturläkemedel och en medicinsk tillgång. De finns läkare som vill förskriva cannabispreparat som smärtlindring och andra som psykofarmaka till barn.

Att det i bakgrunden lurar helt andra avsikter än dessa är inte så svårt att upptäcka. Tidningen Daily Mail skrev 2014 att mångmiljardären Georges Soros spenderat 80 miljoner dollar till kampanjer för legalisering av drogen, främst USA men även i länder som Uruguay och i östra Europa. Det sker listigt, via skolor, politiker, läkare, till och med genom FN-organisationer, och med stora ekonomiska resurser. Det finns gott om sponsrade hemsidor, och man anar det finns ekonomi här för att driva frågan. I somras ordnades en konferens, Nordic Cannabis Conference 2017, i Malmö.

Drogen är väl dokumenterad. Den kan slå mycket olika hos olika personer. Bruk i tidiga tonår ger bestående hjärnskador och kan aktivera gener som orsakar psykisk sjukdom. Drogen är starkt beroendeframkallande och gifterna lagras i fettvävnad.

Ett gemensamt drag hos denna typ av droger är att beroendet medför att det blir enklare att kontrollera massorna. Drogen blir den enda vännen, man sluter sig in i ett skal, och familjen blir inte den starka grund varpå vår kristna civilisation byggts upp. Man blir ett lätt byte för politiska förändringar och nya värdeskalor.

Georges Soros hör till den rörelse som via kapital och de rika staternas politiker vill skapa en ny världsordning, utan gränser och oberoende nationer men där en mycket förmögen elit styr allt, från reproduktion till medier och undervisning. Hans lobbynätverk Open Society, finns i hundra länder och omfattar hundratals organisationer, däribland abortlobbyn Planned Parenthood. Soros ingriper också helt öppet i politiken i valrörelser i olika länder, nu senast lade han personligen 25 miljoner dollar till Hillary Clintons presidentkampanj. Han har själv deklarerat att stater inte styrs av principer, utan av intressen. Och det stora intresset för de flesta - inte minst fattiga länder är - pengar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Påståendet att "bruk i tidiga tonår ger bestående hjärnskador" är så tokigt att jag undrar om du ens tror på det själv? Jag antar att du medvetet eller inte misstolkat Dunedinstudien. Dom som själva utfört den studien skulle då skaka på huvudet åt ditt påstående om dom fick läsa det. Vädigt mycket konspirationer på gång också verkar det. Soros har infiltrerat självaste FN och WHO. Jisses.

Editor/KATOLSK OBSERVATÖR sa...

Det finns nog få effekter av droger som är så vetenskapligt belagda som cannabis och hjärnan. Se t.ex. denna rapport: http://ki.se/sites/default/files/skador_av_hasch_och_marijuana.pdf Angående Soros stöd för en legalisering av marijuana så finns det hur mycket dokumentation som helst. Se till exempel http://www.aim.org/special-report/the-hidden-soros-agenda-drugs-money-the-media-and-political-power/ Angående FN och Soros, se hur man bearbetar dess utskott och möten på hans egen organisation Open Society: https://www.opensocietyfoundations.org/explainers/what-ungass-2016
Red.