2011-01-19

Statlig storsatsning lär ungdomar omoral och lagbrott

Det meddelas nu att en dokumentärfilm distribueras till skolorna. Filmen heter "Sex på kartan" och är en samproduktion av RFSU och UR. Utbildningsradion "storsatsar" på sex och kommer med en dokumentär i sex (!) avsnitt som skildrar hur en lärare undervisar i sex med sin åttondeklass. UR satsar också på sex på sin hemsida, där finns en särskild sida för unga personer med rubriken "Sex, hångel och mys" med bland annat en "Onaniskola". På lärarsidan ristas det i sten att

Modern undervisning i sex och samlevnad ska vara praktiskt inriktad och inte moralisera.

Till detta kommer också en bok, "Sexualkunskap".Vi läser i anmälan:

Exempel på avsnitt ur boken: Berättelser om sex, Kropp, kön och pubertet, Onani, orgasm och fantasi, Kärlek och respekt, Sexuella handlingar, Oskuldsbegreppet och Hur vet man att man är heterosexuell. Boken innehåller också förslag på metoder. Den är illustrerad med bilder från den tecknade filmen.

Filmen visar ytterst explicita teckningar på könsorgan, samlag och sexuella handlingar på offentliga platser, utförda av mycket unga personer av olika etnicitet.

Men ingenstans talas det om vad allt egentligen handlar om ur ett mänskligt helhetsperspektiv: det fantastiska uppdrag som människan har av naturen, att föra livet vidare under ansvar, vilja och ömsint, självuppoffrande kärlek i lycklig förening.

Vi talar här alltså om en mångmiljonsatsning på en kunskapsförmedling, vars innehåll har bestämts av affärsdrivande lobbyorganisationer.

I åttonde klass är man tretton-fjorton år gammal. En del är könsmogna, andra inte alls. Mentalt sett kan det vara väldigt olika vilket stadium man befinner sig i. Men här skall det nu undervisas om onani, orgasm, fantasier, sexuella handlingar av alla de slag. Och - man ska i denna ålder tydligen veta om man är heterosexuell eller homosexuell!

Det hela borde leda till en diskussion. Ty enligt svensk lag så är samlag och sexuella handlingar som inte är jämförbara med samlag förbjudna med personer under 15 år, de rubriceras som sexuellt utnyttjande eller sexuellt ofredande. Om två personer som är under femton år begår sexuella handlingar är även detta mot lagen. Men inget straff utdöms, detta dock enbart på grund av att personerna inte är straffmyndiga.

Frånsett det moraliskt förkastliga i att påtvinga unga människor vuxenvärldens alla perversioner, så undervisar man här alltså om handlingar som kan vara olagliga.

Men även frånsett detta så bryter UR mot all anständighet i denna penningrullning. Låt oss säga man skulle undervisa i konsten att röka till samma ålderklass; hur man gör, vilka olika sorters tobak det finns, konsten att rulla en cigarett, dra halsbloss...Och man skulle lägga ut hela detta projekt på Swedish Match AB. Detta skulle säkert väcka stor debatt. Ändå är det inte olagligt att röka. Så man kunde ju då säga; vi ger bara kunskaperna, sedan får var och en ta eget ansvar.

Säkert skulle många föräldrar reagera. Varför reagerar de då inte mot att deras barn (sic) ska undervisas om samlagsteknik, preventivmedel, onani, könsord, penetrering av kroppsöppningar, homosexuell praktik...?

Även ifråga om undervisning finns det lagar, som EU-staterna lovat följa. Europakonventionens andra artikel lyder:

Ingen får förvägras rätten till undervisning. Vid utövandet av den verksamhet som staten kan ta på sig i fråga om utbildning och undervisning skall staten respektera föräldrarnas rätt att tillförsäkra sina barn sådan utbildning och undervisning som står i överensstämmelse med föräldrarnas religiösa och filosofiska övertygelse.

Kan denna undervisning verkligen stå i överensstämmelse med en kristen förälders övertygelse? Eller muslimsk? Har UR, RFSU och Skolverket överhuvudtaget ställt sig den frågan? Har riksdag och regering, som annars alltid vill uppvisa finkänslighet gentemot det mångkulturella samhället, tänkt en enda tanke om detta? Eller gör man som Göran Hägglund, ger statsmedel till detta för att aborterna skall minska, trots att all erfarenhet tyder på motsatsen: En aningslös, moraliskt blind sexualundervisning minskar inga tonårsaborter - snarare har de ökat i takt med den sexuella "frigörelsen".

Vägra sätta era barn i denna "undervisning"!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Solklart fall så fort det kommer ut i en enda skola! Varför inte anmäla till JK? Det är de svenska domstolarna som måste göra något, men kan kan man först få med EU-domstolen så bör JK följa deras avgörande.

jajamens BLOGG sa...

Bra synpunkter!

Jag förstår inte hur man kan skilja åt sex och moral. Jag förstår inte hur tonårsaborterna kommer att minska på det här sättet. Tonårsaborterna är resultatet av att omogna flickor och pojkar försöker leva vuxna liv som de inte klarar av. Det gäller förresten också vuxna, som kan vara omogna ur den synpunkten.

Det mest intressanta i sammanhanget är bristen på reaktioner och debatt i frågan. Det vanliga är att vissa instanser, som t ex Svenska kyrkan, eller vissa journalister och debattörer reagerar, men icke - knäppt tyst. Ingen vågar ta risken att bli utnämnd till en ”efterbliven moralist” offentligt. Det kan minska dennes trovärdighet i andra frågor. Sådant är det svenska debattklimatet av idag.

I själva verket har man konstaterat att ungdomen mår dåligt och har mått sämre och sämre för varje generation sedan den sk sexuella revolutionens 60-tal. Speciellt flickorna. Någon har nu tänkt ut att orsaken kan vara att ungdomarna inte är tillräckligt sexuellt upplysta och frigjorda. Det skulle inte förvåna mig. Jag vet att media har varit kritiska till bristen på sexualundervisning i skolorna. Så nu ”slår man till” - ordentligt, med film.

Föreställningen att sexuella frustrationer är huvudorsaken till psykisk ohälsa lever kvar och man glömmer bort det viktiga runtomkring - kärleken, engagemanget, beroendet, lojaliteten, samhörigheten, etc. Som sagt - sex utan moral är en omöjlighet, det leder bara till dekadens.

Det är synd om de unga av idag, och värre lär det bli, innan samhället vaknar. Hoppas bara att det då inte är för sent.